Ook dit jaar zijn de examens van de AMV leerlingen weer afgenomen!! En wat een goed resultaat. Allemaal geslaagd.

Is uw kind 8 jaar of ouder en vind het muziek maken erg leuk? Een AMV opleiding bij onze opleidingspartner Ritmiek geeft de perfecte basis. Neem voor meer informatie contact met ons op. Muziekvereniging Eendracht, een muziekvereniging die midden in de Arnhemse samenleving staat.

Op 31 maart heeft Eendracht een studiedag. Op deze studiedag zijn we als orkest anders en intensief bezig met het instuderen van onze concertstukken. Het resultaat van de studiedag willen we graag afsluiten met een concert. Als onderdeel van dit concert presenteren onze AMV- en jeugdleden zich en brengen ook zij een stuk ten gehore. 

Mocht u, of een van uw kinderen een muziekinstrument willen bespelen dan kan dat. Na afloop van het concert is er ruimschoots gelegenheid om te ontdekken hoe het is om bijvoorbeeld een bugel, bariton of trompet te spelen. Graag vertellen we u de mogelijkheden van ons lesprogramma en plannen die we als muziekvereniging hebben. We nodigen u graag uit voor deze muzikale middag. U bent van harte welkom om 14:30u in de Lariks op de Kemperbergerweg in Schaarsbergen. De middag wordt rond 16:00u afgesloten. 

Gisteravond was het eindelijk zover: Eendracht in Concert

Zie hier de opening van deze bijzondere avond. Wij hebben ervan genoten! Bedankt voor uw komst, en tot een volgende keer.

Start AMV lessen na de herfstvakantie

AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. Deze lessen worden gegeven door Muziekschool Ritmiek Muziek uit Doorwerth op de woensdagmiddag vanaf 16.30 uur in de Pieter Brueghelschool. De AMV is bedoelt voor basisschool leerlingen vanaf groep 4.

De leerstof wordt op een aantrekkelijke manier aangeboden om de muzikaliteit, creativiteit en het enthousiasme voor muziek te stimuleren. Het is een leerzame, veelzijdige en levendige cursus. Tijdens de lessen leren de kinderen noten lezen aan de hand van de blokfluit.

De cursus wordt aangeboden in een reeks van 15 lessen. Er wordt na de herfstvakantie gestart. De kosten bedragen € 125,00 voor 15 lessen van 40 minuten. Dit is inclusief het lesmateriaal, maar exclusief de aanschaf van een blokfluit. De grootte van de groep bedraagt tussen de 6 en 10 kinderen.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Muziekvereniging Eendracht Schaarsbergen-Arnhem, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wauw! Ons jubileumconcert op 3 november is geheel uitverkocht! Eenieder die een ticket heeft weten te bemachtigen, ontvangt binnenkort zijn/haar toegangsbewijs.

 

Dit jaar bestaan wij 80 jaar. Ter ere van dit jubileum staat er een bijzonder concert op 3 november gepland: Eendracht in Concert.Het concert zet de trend van de twee edities van Night of the Songs voort, waarin we het podium deelden met een special guest.
Met Eendracht in Concert pakken we grootst uit: de muzikale beleving van de avond wordt extra bijzonder met een voor de gelegenheid samengesteld koor. Onze special guest is Iris Kroes, de winnares van The Voice of Holland 2012, die met haar zang en prachtige harpspel Nederland veroverde. 

Eendracht in Concert vindt plaats in de Diaconessenkerk (Izaak Evertslaan 11, Arnhem) en begint om 20.00u. Kaarten voor deze gelegenheid dienen vooraf besteld te worden en kosten €5,00. U kunt de kaarten bestellen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De vakantie zit er inmiddels weer op! Afgelopen donderdag zijn wij weer begonnen met onze repetities.

Volgende week zullen wij de Airborne Wandeltocht weer van fijne wandeldeuntjes voorzien. We hebben hiervoor een prachtige stek gekregen voor de deur van Concertzaal Oosterbeek, eventtheater. Het is dan ook de perfecte plek voor een korte stop tijdens het wandelen!

Binnenkort komt onze eerste nieuwsbrief uit. Hierin houden we u op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen van de vereniging. De nieuwsbrief zal ongeveer 4 keer per jaar uitkomen.

Wilt u deze ook ontvangen? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij voegen uw emailadres dan toe aan de verzendlijst van de nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor via de nieuwsbrief op elk gewenst moment afmelden. 

Eind volgende week is het weer zover: Koningsdag!

Natuurlijk gaan wij ook dit jaar weer de optochten voor op de Sterrenberg en op Schaarsbergen. We starten om 10.00u op de Bauerstraat en om 13.00u mogen alle versierde fietsen en karren ons volgen vanaf de Strolaan. 

Ook dit jaar hebben we een stand weten te bemachtigen op het Koningsveld van Schaarsbergen. Hier zijn leuke snuisterijtjes te koop en treden onze leerlingen in de spotlights. Ook kunt u Vriend van Eendracht worden, wij vertellen u graag over de tal van mogelijkheden!

Tot volgende week!

Vanaf januari 2018 verzorgt Ritmiek Muziek de muzieklessen voor onze leerlingen. De groepslessen voor Algemene Muziekale Vorming (AMV) en lessen op trompet en bugel worden gegeven door Mechthild Drop. Ook de lessen op trombone en bariton zullen binnenkort door Ritmiek Muziek verzorgd worden.