Over Eendracht Schaarsbergen - Arnhem

Muziekvereniging Eendracht Schaarsbergen is opgericht op 1 oktober 1938 en maakt daarmee dus al ruim 80 jaar deel uit van het Schaarsbergse verenigingsleven. Sinds oktober 2015 staat het fanfareorkest onder leiding van Jos Jansen. Met een veertigtal leden geeft Eendracht jaarlijks een aantal vaste optredens: haar eigen voor- en najaarsconcert, Koningsdag en de Airbornewandeltocht. Daarnaast is er ieder jaar in juni een samenspel met de kerk van Schaarsbergen, spelen we op de Kerstmarkt van Schaarsbergen en is er regelmatig een samenwerking met een andere vereniging. 
Om al deze optredens netjes neer te kunnen zetten, wordt er iedere donderdagavond van 20.00u tot 22.00u gerepeteerd in het verenigingsgebouw ‘De Lariks’. De muzieklessen voor de jeugd worden verzorgd door gediplomeerde docenten.

Muziekvereniging Eendracht Schaarsbergen is een fanfareorkest. Daarin wordt er voornamelijk muziek gemaakt op koperinstrumenten (bugel, trompet, trombone, etc.), saxofoons en slagwerk. Er wordt een breed scala aan muzieksoorten gespeeld: filmmuziek, marsen, klassiekere stukken en voor fanfare gearrangeerde popmuziek.

U bent natuurlijk van harte welkom een kijkje te komen nemen op een van onze concerten. Ook kunt u lid worden van ons orkest of muziekles aanvragen. Meer informatie hierover vindt u onder Lid worden en Music Kids.